Yazar "Yalçınçıray, Özlem" için listeleme
-
Development and Validation of a Simple RP-HPLC-PDA Method for Determination of 18 Polyphenols in Grape Juice and Red Wine
Vural, Nilüfer; Yalçınçıray, Özlem (Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2021)According to the trend of a healthy eating awareness trend, having a potential benefit on humanhealth, some polyphenols like flavonoids, resveratrol, hydroxy-stilbenes, and phenolic acids are inthe spotlight. Grapes, and ... -
Effects of Filtration and Pasteurization Process on Bioactive Phenolic Compounds of Beer
Yalçınçıray, Özlem; Vural, Nilüfer; Anlı, Rahmi Ertan (Wiley, 2021)The filtration and pasteurization steps at beer production have vital importance for consumer expectations and a long shelf-life. Also, phenolics have a significant role in the organoleptic characteristics and antioxidant ... -
Farklı kurutma yöntemleri ile elde edilmiş peynir tozlarının ısıl işlem görmüş sucukların kalite ve duyusal özelliklerine olan etkisinin incelenmesi
Yalçınçıray, Özlem; Hastaoğlu, Emre; Saraç, Meryem Göksel; Can, Özlem Pelin (Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2022)Peynir tozu gıda endüstrisinde emülgatör özelliği ile aroma arttırıcı, tuz ve katkı maddesi kullanımını azaltıcı etkilerinden dolayı son yıllarda sıklıkla kullanılmaktadır. Yapılan bu çalışmada püskürterek ve dondurarak ...