Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAlbayrak, Aslıen_US
dc.contributor.authorKızılırmak, İsmailen_US
dc.date.accessioned2016-09-22T13:46:16Z
dc.date.available2016-09-22T13:46:16Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationAlbayrak, A., Kızılırmak, İ. (05-08 Aralık 2013). İnovasyon örneği olarak moleküler mutfağın İstanbul'daki restoran işletmelerinde uygulanmasına yönelik bir araştırma. 14. Ulusal Turizm Kongresi. Bildiriler kitabı. Kayseri: 55-72.en_US
dc.identifier.isbn9786055216740
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12294/607
dc.descriptionAlbayrak, Aslı (Arel Author) --- Conference: 14. Ulusal Turizm Kongresi, Kayseri, 05-08 Aralık 2013.en_US
dc.description.abstractRestoran işletmelerinin müşterilerinin ihtiyaç ve isteklerini en iyi şekilde karşılayarak rekabette ön plana çıkabilmeleri için ürünlerini sürekli olarak değerlendirmeleri, yenilik yapmaları ve müşterilerine farklı olanı sunmaları gerekmektedir. Bu noktada moleküler mutfak uygulamaları; restoran işletmeleri için yeni bir hazırlama, pişirme ve sunum yöntemi olarak yenilenme sürecinde önemli bir araçtır. Bu çalışma, restoran işletmeleri için yeni bir uygulama olan moleküler mutfağı tanıtmak ve uygulamaların işletmelere, ürün çeşitliliğine ve Türk turizmine sağlayacağı katkıları ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Çalışma Mayıs-Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Çalışma verilerinin toplanmasında görüşme formu kullanılmış, İstanbul’da bulunan 1. Sınıf ve uluslararası mutfağa sahip olan 21 işletme çalışma kapsamına alınmıştır. Çalışma sonunda, restoranlarda çalışan aşçı ve şeflerinin moleküler mutfak ile ilgili bilgi sahibi olmalarına karşın yaygın olarak kullanmadıkları belirlenmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherErciyes Üniversitesi Yayınlarıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİnovasyonen_US
dc.subjectRestoran İşletmelerien_US
dc.subjectMoleküler Mutfak Uygulamalarıen_US
dc.titleİnovasyon örneği olarak moleküler mutfağın İstanbul'daki restoran işletmelerinde uygulanmasına yönelik bir araştırmaen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.departmentİstanbul Arel Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Bölümü.en_US
dc.authoridTR31984en_US
dc.authoridTR112875en_US
dc.relation.publicationcategoryKonferans Öğesi - Ulusal - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster